március 5

EMPURPLE
Beküldte fulopagi 2011. 03. 5-n 23:57-kor

Február 26. – március 4. között, a Kertész 29 Galériában debütált hazánkban az iráni-perzsa Arghavan Shekari által tervezett Empurple dívatmárka. A kollekció darabjai a művésznő által tervezett, kézi szővésű,  kiváló minőségű gyapjú és selyem anyagból készültek.  India élénk színeiben pompázó ősi perzsa szövetetek harmónikus egységben jelentek meg a modern vonalvezetésű ruhákon. Az egyedi  kollekció több darabját különleges alkalmakkor én is szívesen viselném.

A fotókat a megnyító napján készítettem.

 

 

 

 

 

Beküldte fulopagi 2011. 03. 4-n 23:13-kor

Március, akkor irány a Hungexpo, ahol a legnagyobb turisztikai kiállítást rendezik meg minden évben. Bár idén a hőmérő még fagypont alatt van az utóbbi napokban, de azért nem árt időben készülni a nyárra, és jól is esik egy kicsit elidőzni a nyári hangulatban.
A kiállítás belföldi díszvendége 2011-ben Győr városa, külföldi diszvendégként pedig Indiát köszönthetjük hazánkban. Megtekinthetjük a Himálája Expot, amely egyenesen Franciaországból érkezett hozzánk, hogy bemutassa a Himalája felfedezésének történetét.
Persze a kiállítás elsődlegesen a külföldi és belföldi utazási irodák seregszemléje,  óriási a kínálat, kedvezményes utazási ajánlatokat és előfoglalási kedvezményeket kínálnak a közönségnek. A vásár vasárnapig tart, a szinpadokon is változatos program várja az érdeklődő látogatókat, tehát aki teheti, menjen és kalandozzon a vásárban! Végezetül pár fotó ízelítőként, amelyek a  március 3-ai szakmai napon készültek.

 

 

 

 

 

 

 

február 20

WAMP februárban
Beküldte fulopagi 2011. 02. 20-n 22:34-kor

    

Végre itt az év első WAMP dizájnvására!  Mi is az a WAMP? Wasárnapi Művész Piac ,  jellemzően  „ Wagány, Aranyos, Más, Pofátlan”, ahol első az egyediség.  „WAMP-ra járni életforma, habitus, stílus kérdése. A törzsvevők […] szinte már jól ismerik egymást. Művészpalánták, egyetemisták, Magyarországon élő külföldiek, fiatal nők, családanyák gyerekekkel és turisták a rendszeres látogatók.” – kulturpart.hu oldal.         

 A bejáratnál a decemberi hagyományt követve gasztrostandok fogadtak, különleges cukrászati remekek, lekvárok, pékáruk, sajtok, inyenceknek való olasz szalámik, sonkák, olívabogyó, csokoládék, borok,  szarvasgomba…         

 A WAMP-ban  az is jó,  amellett, hogy válogathatsz a szebbnél szebb termékek között, megismerheted a tervezőt, a készítőt. Jó megállni, bámészkodni, forgatni a kezedben az apró tárgyakat, ékszereket, táskákat, ruhákat, kerámiát, és közben elbeszélgetni az alkotóval, aki örömmel avat be a tárgyak keletkezésének történetébe.             

A mai alkalommal Lantos István fotóinak nézegetésébe merültem el, akivel végül hosszasan elbeszélgettem. Gyönyörű monochrom képei Budapestről ábrázol egyedi, varázslatos látképeket. Nagyon örülök, hogy megismerhettem Őt és munkáját.             

A rengeteg különleges ékszert kiállítók közül most engem Visy Dóra kollekciója fogott meg legjobban, ahogy kiderült nem véletlen, mert míg megcsodáltam a gyűrűket, nyakékeket, függőket, elmondta, hogy elnyerte az Év Pályakezdője díjat, valamint az itt kiállított darabok közül kettőt megvásárolt a Műcsarnok, ahol a közeljövőben a MADEINHUNGARY részen   látható is lesz a nagyközönség számára. Ezúton is gratulálok neki a sikerhez!             

Kecsketej szappanok     

Persze számos tervező darabját kiemelhetném, mert tényleg igazán széles a paletta, több stílus megtalálható, tehát bizton állíthatom, hogy mindenki megtalálja magának azt a kincset, amire már titkon régóta vágyott. Tehát szerencse fel, és találkozunk márciusban a következő WAMP-on!